2011. gada 27. dec.

Tumšā šokolādes kūka

Kā jau minēju ierakstā par Balto kūku, es mēdzu pārsvarā izmantot viena veida gaišo un viena veida tumšo biskvītu.
Gaišā biskvīta recepti esmu jau publicējusi, tagad kārta tumšajam.
Jāsaka, sākumā es baidījos no šajā receptē minētā salikuma: paniņas un eļļa, bet vienu reizi noriskēju un atklāju, ka rezultāts ir brīnišķīgs.


Šo kūku cepu jau kādu laiku atpakaļ, uz savas draudzenes dzimšanas dienu.
Arī recepti esmu publicējusi jau iepriekš, privātajā žurnālā, līdz ar to šis sanāk tāds kā reposts.

2011. gada 21. dec.

Svaigie asie ziemas veselības salāti

Ja aukstā ziemas vakarā rodas sajūta, ka saaukstēšanās tūlīt būs klāt, bet slimot nav vaļas, var palīdzēt smagā artilērija dabīgo vitamīnu veidā. Vienā no šādām reizēm es pagatavoju svaigos salātus, kuru sastāvā ir apvienoti visi man zināmie tautas līdzekļi slimības aizbiedēšanai.
Šie salāti ir ļoti stipri un asi. Iespējams, dažiem šāda kombinācija varētu šķist pārāk šerpa.

2011. gada 15. dec.

"Baltā kūka". Čempionāta uzvarētāja.

Vasaras beigās pa radio izdzirdēju, ka kulinārijas žurnāls Ievas Virtuve, sadarbībā ar kompāniju Gemoss, organizē Latvijā pirmo (oficiālo un plašāk reklamēto) kūku cepšanas čempionātu tiem, kuri nav profesionāli konditori.
Uzreiz nolēmu, ka vajadzētu piedalīties.


Liels bija mans prieks, kad pēc kāda laika saņēmu telefona zvanu un uzaicinājumu piedalīties finālā.
Vēl lielāks, kad kļuvu par čempionāta uzvarētāju!

2011. gada 6. dec.

Cukura mastika jeb Marshmallow Fondant

Kā jau tas mēdz gadīties, viss sākās pavisam savādāk.
Šoreiz ar joku saitu zem nosaukuma Cake Wrecks.
Autore šajā lapā publicē ne tikai neizdevušos, bet arī ļoti izdevušos kūku attēlus.
Man sevišķi iepatikās kūku dekorēšanas veids, kurš tiek veikts ar marshmallow fondant, jeb cukura mastikas palīdzību.


Vēl mazliet izpētes internetā, un drīz jau izmēģināju pati, kā šo masu pagatavot mājas apstākļos, izmantojot jebkurā pārtikas lielveikalā nopērkamus materiālus.