2012. gada 29. apr.

Plānās pankūkas

Svētdienas rīts. Ko gan vēl citu varētu gatavot, kas būtu burvīgāks par pankūkām!
Vienas no manām mīļākajām ir lielās plānās. Vai, kās to pēdējā laikā šur tur tiek dēvētas- crepes. Vai "pankūkas pa visu pannu", kā es tās saucu bērnībā. Ar aveņu ievārījumu, lūdzu.


Pankūku cepšanas pasākumam nav vajadzīgs īpaši daudz laika. Arī nepieciešamo produktu saraksts ir patīkami īss.

2012. gada 13. apr.

Mīdijas, sautētas garšaugos un baltvīnā

Mans pirmais ieraksts no Barseonas būs veltīts mīdijām. Šī ir burvīga vieta kur dzīvot visiem tiem, kuri, tā pat kā es, dievina dažādus jūras mošķus. It sevišķi, pārtikā lietojamos. Labi pagatavotus un uz sava šķīvja.
Pirmkārt, šeit pieejamo jūraszvēru klāsts ir plašāks, nekā Latvijā, otrkārt, tie ir krietni svaigāki un treškārt- daudz lētāki, nekā pie mums.


Mēs izmantojām supermārketā pirktas mīdijas un gatavojām tās gandrīz vai provansas gaumē, sautējot baltvīnā, kopā ar dažādiem garšaugiem.