2013. gada 31. janv.

Cepti kalmāri un astoņkāji

Šī recepte darēs tikai tādiem mazajiem kalmāriņiem, kuri ir pirkti svaigi. Mēs tos savulaik iegādājāmies, kad dzīvojām Katalānā, kur tie tiek dēvēti par pulpitos.


Tie, kuriem patīk jūraszvēri un jūras garša kā tāda, par šādi pagatavotiem kalmāriņiem būs sajūsmā. Pārējiem labāk piedāvāt karbonādi vai salātus. Pēc šādas pašas receptes var cept arī mazus astoņkājīšus.

2013. gada 14. janv.

Gvakamole

Pirmo reizi saskāros ar gvakamoli 90-tajos, kad ciemojos Zviedrijā, kur nogaršoju meksikāņu tako. Tieši tas dīvainais zaļais biezeņveidīgais no visām ēdiena sastāvdaļām toreiz mani ieintriģēja visvairāk.


Visbiežāk gvakamoli izmantoju kā čipsu dipu, bet to var arī pasniegt uz grauzdētām maizītēm vai kā piedevu citiem ēdieniem.

2013. gada 5. janv.

Sacher tipa kūka

Sacher ir viena no pasaulē populārākajām šokolādes tortēm, kuras precīza recepte joprojām tiek turēta noslēpumā. Tā tika radīta 19. gs pirmajā pusē Austrijā.


Oriģinālo torti pagaidām vēl neesmu nogaršojusi (to noteikti kādudien izdarīšu), bet mana pirmā versija par tēmu jau ir tapusi.