2012. gada 29. apr.

Plānās pankūkas

Svētdienas rīts. Ko gan vēl citu varētu gatavot, kas būtu burvīgāks par pankūkām!
Vienas no manām mīļākajām ir lielās plānās. Vai, kās to pēdējā laikā šur tur tiek dēvētas- crepes. Vai "pankūkas pa visu pannu", kā es tās saucu bērnībā. Ar aveņu ievārījumu, lūdzu.


Pankūku cepšanas pasākumam nav vajadzīgs īpaši daudz laika. Arī nepieciešamo produktu saraksts ir patīkami īss.

Tas, ja neaizraujas ar izvirtībām. (:
Ja mīklu netaisa pārāk saldu (pievieno tikai šķipsnu sāls un pustējkaroti cukura), pankūkas var pildīt ar sieru un šķiņķi, vai jebkuru citu sāļu vai saldu pildījumu.
Ja pankūkas tiek ceptas ēšanai tikai ar ievārījumu, medu vai krējumu, man patīk mīklai pievienot nedaudz medus un vaniļas. Vai rīvētu citrona miziņu, atkarībā no noskaņojuma.
Franču crepes recepte norāda, ka mīklai jāpievieno kausēts sviests un arī pašas pankūkas jācepj sviestā.
Es parasti izmantoju eļļu. Man šķiet, ka pankūkas tad ir elastīgākas un garša vairāk atgādina bērnībā iemīļoto.
Ja nav piena, vai tā ir maz, to var aizstāt vai atšķaidīt ar ūdeni.

Plānās pankūkas (pa visu pannu :)

Gatavošanas ilgums: 1/2 stunda
Daudzums: 3 cilvēku brokastīm


Kas ir vajadzīgs:
2 olas
~3/4 glāze miltu
~1 glāze piena (iespējams, vairāk, skatās pēc mīklas biezuma)
maza šķipsna sāls
tējkarote cukura, ar kaudzi (vai mazāk, ja pankūkas tiks pildītas ar ko sāļu)
2 ēdamkarotes eļļas (vai kausēta sviesta)
1 tējkarote medus (pēc vēlēšanās, saldajai versijai)
šķipsna vaniļas (pēc vēlēšanās, saldajai versijai)
eļļa vai sviests cepšanai

Ko ar to dara:
Palielā bļodā sakuļ olas ar sāli un cukuru.
Pievieno sijātus miltus un iejauc tos kultajā olā. Pievieno arī mazliet piena, lai varētu iejaukt visus miltus un nesanāktu neapmaisāms biezenis.
Kad miltu un olas masa ir vienmērīga, pievieno atlikušo pienu. Šāda produktu kopā likšanas metode atļauj izvairīties no kunkuļu rašanās.


Ja pankūkas cepj kā saldās, pievieno mazliet medus un vaniļas.
Pielej eļļu.
Samaisa.
Pankūku mīklai jābūt aptuveni rjažeņkas (vai tāda knapāka kefīra)  biezumā.

Uzkarsē pannu.
Uzlej mazliet eļļas. Uzlej nedaudz mīklas (daudzums atkarīgs no pannas lieluma, es leju 1/2 kausiņu) un grozot pannu ļauj tai izplūst pa visu pannas virsmu. Cep no abām pusēm. Man patīk savas pankūkas cept cik plānas vien iespējams.
Parasti pirmo pankūku izcepju un pārbaudu, cik plāna tā sanāk un cik labi turās kopā. Ja nepieciešams, mīklā pievienoju vēl miltus, pienu, sāli vai cukuru.
Pasniedz ar izvēlēto piedevu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru