Pie tam, tie ir vienkārši un ātri pagatavojami, kā arī labi izmantojami kā piedeva pie dažādiem ēdieniem.
Protams, sparģeļus var pasniegt arī kā pamatēdienu, izmantojot dažādas viltīgākas receptes, nekā tā, ko es šeit šoreiz grasos aprakstīt.
Izvēloties sparģeļus veikalā vai tirgū, iesaku pirkt tādus, kuri ir ar resnākiem kātiem. Tievie mēdz būt nepatīkami šķiedraini.
Šī būs fiksā, vieglā recepte, visai elementārai sparģeļu pagatavošanai.
Apcepti sparģeļi ar sieru
Gatavošanas ilgums: aptuveni 10 minūtes.
Daudzums: atkarīgs no tā, cik daudz sparģeļu izmanto. Pērkot jārēķinās, ka daļa kātu galu aizies atkritumos.
Ko vajag:
buntīte svaigu sparģeļu
ķiploka daiviņa (vai vairākas, ja sparģeļu daudzums ie lielāks)
šļuka baltvīna (pēc vēlēšanās)
rīvēta citrona miziņa (pēc vēlēšanās)
sāls
svaigi malti pipari
parmezāna (vai jebkurš cits) siers
ūdens vārīšanai
eļļa vai sviests cepšanai
Ko ar to dara:
Sparģeļus noskalo, nogriež cietos kātu galus un sānu lapiņas.
Novāra verdošā sālsūdenī, aptuveni 5 min. Pēc vēlēšanās ūdenim var pievienot šļuku baltvīna (tas dos sparģeļiem maigu, interesantu papildus garšu).
Izņem sparģeļus no ūdens, sagriež tos gabaliņos (cik nu lieli/nelieli pašam patīk).
Apcep uz pannas, uzkarsētā eļļā vai sviestā, kopā ar smalki sasmalcinātu ķiploku. Ja vēlas, uzrīvē citrona miziņu. Uzmaļ piparus.
Ja vēlas, apcepot var pievienot arī riekstus.
Pasniedz karstus, pārkaisītus ar sieru.
Man puse no sparģeļiem bija jāmet ārā. Bet kāpēc īsti tā daļa nav ēdama?
AtbildētDzēsttā ir cieta un koksnaina. var jau mēģināt ēst, bet tad sanāks ilgi košļāt :)
Dzēst