2012. gada 17. jūl.

Garneles ar papriku

Šis ir kārtējais ļoti vienkārši pagatavojamais, bet tajā pašā laikā ļoti garšīgais ēdiens. Pamatsastāvā ietilpst vien 4 izejvielas.



Ar ovācijām sagaidam: garneles + paprika!

Es pati neesmu īpaša paprikas mīļotāja. Bet dievinu garneles. Teikšu kā ir, šajā garneļu - paprikas savienojumā ir kaut kas maģisks.
Konkrētajā gatavošanas reizē tika izmantotas lobītas tīģergarneles, bet to pašu var pagatavot arī ar parastajām, nelielajām garnelēm.
Ērtāk ir izvēlēties lobītās garneles, kuras tiek pārdotas saldētā veidā. Protams, ja ir tāda vēlēšanās, var iegādāties līdzvērtīgu daduzumu garneļu čaulā un lobīt tās pašrocīgi.
Galvenais ir garneles nepārcept, tad tās kļūst sausas.
Izmantojot 1/2 čili tiks iegūts viegli pikants paēdiens. Variējot čili daudzumu, katrs var iegūt sev tīkamu asumu.

Garneles ar papriku
Gatavošanas ilgums: 15 min + garneļu atkausēšanas laiks, ja tās bijušas saldētas
Daudzums: uzkoda 2-4 personām

Kas ir nepieciešams:
Viens iepakojums saldētu, lobītu garneļu
1 paliela sarkanā paprika
3 daiviņas ķiploka
1/2 sarkanā čili pāksts (vai kaltētas čili pārslas)
olīveļļa cepšanai

Ko ar to dara:
Atlaidina garneles. Vislabāk to ir darīt ledusskapī, atstājot uz nakti.
Attīra papriku no sēklām, sagriež mazos gabaliņos. Sakapā čili (arī bez sēklām).
Uz pannas uzkarsē eļļu, iespiež ķiploku, uzreiz pievieno sakapāto papriku un čili.
Sutina uz nelielas uguns, līdz paprika kļūst mīksta.
Pieber atkausētās garneles un cep, līdz garneles sāk vilkties gredzentiņos.
Pēc vēlēšanās uzmaļ melnos piparus.
Uzreiz noņem no uguns un servē ar svaigu bageti vai citu sev tīkamu piedevu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru