2012. gada 29. jūl.

Salāti parastie (ar balzamiko)

Turpinot aprakstīt ēdienus, pie kuriem jāpievieno "ātri un vienkārši" piezīme, es pasniedzu zaļumu salātus ar balzamiko etiķi.


Ja netīk balzamiko, gan jau ka var izlīdzēties tikai ar eļļu.

Šoreiz daudzumus nenorādīšu.
Šie salāti ir pagatavoti bez siera. Ja ir vēlēšanās, var pievienot mocarellu- to dara pirms salātu apslacīšanas ar etiķi un eļļu, ja parmezānu vai dor blue- pēc.
Tā pat salātus var pārkaisīt ar sasmalcinātiem valriekstiem vai lobītiem ciedru riekstiem.
Ja kāds vēlas, tos var papildināt arī ar zilā sīpola gabaliņiem.

Zaļie salāti ar balzamiko etiķi
Gatavošanas ilgums: 7 min
Daudzums: nav norādīts (variē atkarībā no ēdāju skaita)

Vajadzēs:
zaļo salātu lapas
rukolas lapas (pēc vēlēšanās)
ķirštomātiņi
sarkanā paprika (pēc vēlēšanās)
olīves vai kaperi
svaigais siers (pēc vēlēšanās)
rieksti (pēc vēlēšanās)
olīveļļa
balzamiko etiķis
sāls
pipari

Ko ar to dara:
Salātu lapas rūpīgi noskalo un ar pirkstiem saplucina palielā šķīvī. Plucināti salāti izskatīsies estētiskāk un būs garšīgāki.
Pārkaisa ar svaigas rukolas lapiņām.
Pārber ar sauju ķirštomātiņu, paprikas gabaliņiem, olīvēm vai kaperiem. Ja vēlas pievienot mocarellu, dara to tagad.
Pārslaka salātus ar olīveļļu un ar balzamiko etiķi. Pārkaisa ar mazliet sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Ja vēlas, pārkaisa ar riekstiem un cieto sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru