Arī šoreiz, cepot pīrādziņus, man palika pāri tieši tik daudz mīklas, lai radītu dažas bulciņas.
Protams, šādā veidā var cept ne tikai kanēļmaizītes, bet arī magoņmaizītes, riekstu maizītes, šokolādes maizītes un kādasvienienākprātā maizītes.
Kanēļmaizītes
Gatavošanas ilgums: aptuveni 3 stundas (tsk. mīklas raudzēšanas un cepšanas laiks)
Daudzums: cik nu mīklas pāri ir palicis
Kas būs vajadzīgs:
rauga mīkla (recepti var atrast ierakstā pie pīrādziņiem)
kanēlis
cukurs
1 ola
mazliet miltu
Ko ar to dara:
Rauga mīklu izrullē uz ar miltiem nokaisīta galda.
Man patīk īpaši miniatūras kanēļmaizītes, tādēļ es mīklu rullēju plānu un šauru.
Izrullēto mīklu noziež ar sakultu olu. Nokaisa ar kanēli un cukuru, atstājot vienu sānu malu nenokaisītu. Gareniski sarullē tā, ka mala bez cukura sanāk ārējā.
Griež nelielos gabaliņos, izveido improvizētas rozītes un kārto uz cepamā papīra.
Pirms cepšanas katrai maizītei uzpilina vēl nedaduz sakultās olas.
Cep aptuveni 220°C līdz gaiši brūnas.
Ja gribas īpaši izvirst, kad maizītes padzisušas, tās var noklāt ar šokolādes vai pūdercukura glazūru.
Kas būs vajadzīgs:
rauga mīkla (recepti var atrast ierakstā pie pīrādziņiem)
kanēlis
cukurs
1 ola
mazliet miltu
Ko ar to dara:
Rauga mīklu izrullē uz ar miltiem nokaisīta galda.
Man patīk īpaši miniatūras kanēļmaizītes, tādēļ es mīklu rullēju plānu un šauru.
Izrullēto mīklu noziež ar sakultu olu. Nokaisa ar kanēli un cukuru, atstājot vienu sānu malu nenokaisītu. Gareniski sarullē tā, ka mala bez cukura sanāk ārējā.
Griež nelielos gabaliņos, izveido improvizētas rozītes un kārto uz cepamā papīra.
Pirms cepšanas katrai maizītei uzpilina vēl nedaduz sakultās olas.
Cep aptuveni 220°C līdz gaiši brūnas.
Ja gribas īpaši izvirst, kad maizītes padzisušas, tās var noklāt ar šokolādes vai pūdercukura glazūru.
mmm- visforšāk, ja vēl kanēļmaizītes uztaisa pavisam nelielas- kā uzkodas!
AtbildētDzēstjā, man arī pīrādziņi patīk supermazi :)
Dzēst