2012. gada 8. dec.

Visvisvisākās kartupeļu pankūkas

Cilvēki, kuriem garšo kartupeļu pankūkas, parasti dalās divās frontēs: tie, kuri uzskata, ka kartupeļiem pankūkās ir jābūt skaidiņu veidā un smalki sasmalcināto kartupeļu cienītāji.


Es līdz šim sevi tiku pieskaitījusi pie pirmajiem, līdz nogaršoju kartupeļu pankūkas, kādas tās cep mana drauga mamma. Šīs pankūkas ir burvīgas!

Patiesībā, tās pat tā īsti nav tradicionālas kartupeļu pankūkas. Tām nav raksturīga izteikta kartupeļu garša un sastāvā piedalās arī biezpiens. Pie tam, vēlams lai biezpiens būtu mazliet pastāvējis. Tāds, kurš uz tevi vēl nikni neskatās, bet ar krējumu gluži ēst vairs negribētos, būs pašā laikā!
Man šķiet, ka šīs pankūkas varētu padarīt vēl burvīgākas, pievienojot mīklai mazos kubiņos sagrieztu cauraugušu cūkgaļu (žāvētu, protams).
Vislabāk šīs pankūkas garšo tikko ceptas, pasniegtas ar skābu krējumu.


Kartupeļu pankūkas
Gatavošanas ilgums: 40min
Daudzums: 6 cilvēkiem

Kas būs vajadzīgs:
7 palieli kartupeļi
100 gr biezpiena
2 olas (var 3, ja tās ir mazas)
7 ēdk miltu
šķipsna sāls
eļļa cepšanai


Ko ar to dara:
Biezpienu sasmalcina ar blendera, virtuves kombaina, vai gaļas maļamās mašīnas palīdzību.
Pievieno olas un sāli, sakuļ.
Sasmalcina kombainā vai sarīvē uz smalkās rīves kartupeļus, nospiež lielāko daļu sulas.
Iejauc kartupeļus olu un biezpiena masā.


Pievieno miltus. Iespējams, būs nepieciešams mazliet vairāk vai mazāk miltu, nekā norādīts, atkarīgs no kartupeļu sulīguma.
Mīklai jābūt aptuveni skāba krējuma konsistencē.
Cep palielā labi sakarsētas eļļas daudzumā, līdz zeltaini brūnas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru