2012. gada 24. dec.

Krāsnī cepti āboli

Priecīgus svētkus!


Piedāvāju vienu no vienkāršākajiem Ziemassvētku desertiem- krāsnī ceptus ābolus.

Parasti es šādi ābolus cepju, pildītus ar marcipānu  (bez šokolādes), bet tos var pildīt arī ar riekstiem, rozīnēm vai jebko citu, kas ienāk prātā.
Šajā receptē ceptie āboli bez jebkāda pildījuma.

Krāsnī cepti āboli
Gatavošanas ilgums: 30 min
Daudzums: brīvi variējams

Kas būs vajadzīgs:
nelieli āboli- antonovkas vai jebkura cita skābenu ābolu šķirne (cik ēdāju, tik ābolu, var palielināt skaitu par pāris)
šķipsniņa malta kanēļa uz katru ābolu
nepilna tējkarote cukura uz katru ābolu


Ko ar to dara:
Mazgātiem āboliem izgriež serdes, mēģinot tos netraumēt.
Ja vēlas, izgrieztās serdes vietu piepilda ar marcipānu un rozīnēm.
Izkārto uz cepamā papīra, pārkaisa ar kanēli un cukuru.
Cep vidēji siltā krāsnī (apmēram 200ºC) aptuveni 20 min, vai līdz kamēr šķiet, ka ilgāk cept vairs nevajag.
Ļoti labi garšo, pasniegti kopā ar vaniļas mērci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru