2012. gada 29. apr.

Plānās pankūkas

Svētdienas rīts. Ko gan vēl citu varētu gatavot, kas būtu burvīgāks par pankūkām!
Vienas no manām mīļākajām ir lielās plānās. Vai, kās to pēdējā laikā šur tur tiek dēvētas- crepes. Vai "pankūkas pa visu pannu", kā es tās saucu bērnībā. Ar aveņu ievārījumu, lūdzu.


Pankūku cepšanas pasākumam nav vajadzīgs īpaši daudz laika. Arī nepieciešamo produktu saraksts ir patīkami īss.

2012. gada 13. apr.

Mīdijas, sautētas garšaugos un baltvīnā

Mans pirmais ieraksts no Barseonas būs veltīts mīdijām. Šī ir burvīga vieta kur dzīvot visiem tiem, kuri, tā pat kā es, dievina dažādus jūras mošķus. It sevišķi, pārtikā lietojamos. Labi pagatavotus un uz sava šķīvja.
Pirmkārt, šeit pieejamo jūraszvēru klāsts ir plašāks, nekā Latvijā, otrkārt, tie ir krietni svaigāki un treškārt- daudz lētāki, nekā pie mums.


Mēs izmantojām supermārketā pirktas mīdijas un gatavojām tās gandrīz vai provansas gaumē, sautējot baltvīnā, kopā ar dažādiem garšaugiem.

2012. gada 30. marts

Torte Putnapiens


Un atkal jau klāt ir kāda dzimšanas diena. Un es, kā parasti, dāvināšu kūku. Ja jau kūka ir dāvana, tad šoreiz nolēmu to arī noformēt kā iesaiņotu dāvanu, pārsietu ar skaistu lenti. Viss iesaiņojums, protams, tā pat kā pati dāvana, ir salds un ēdams.


Kūka ir iesaiņota cukura mastikas (zināms arī kā marshmallow fondant) apvalciņā, "pārsieta" ar no cukura mastikas veidotu banti un nokrāsota ar pārtikas krāsvielām.

2012. gada 15. marts

Ķiršu un saldā krējuma kūka (tarte)

Mani jau kādu laiku tika vajājusi ideja par to, kas varētu sanākt, ja smilšu mīklas pamatni tartei jeb pīrāgam (vai kā nu lai labāk šo kūkas paveidu nosauc), noziestu ar kausētu melno šokolādi, kas veidotu tādu rūgtenu barjeru starp pamatni un pildījumu.
Protams, lai tas izdotos un garšotu labi, pildījumu vajag pieteikami saldu, bet tajā pašā laikā melnajai šokolādei pieskaņotā garšā.



Savukārt, lai viss veidojums nebūtu pārlieku garlaicīgs, izvēlējos pievienot arī kādu ogu ievārījumu (ne iekšā jaucot, bet pāri pārlejot) garšas svaigumam. Ķirši. Ne pārāk saldi, ne pārāk skābi un ļoti labi piestāv šokolādei.

2012. gada 3. marts

Cūkgaļa alus un sīpolu mērcē

Savulaik Konventa Sētā, Vecrīgā, varēja atrast burvīgu, mazu krodziņu, zem nosaukuma "Jautrās māsas". Papildus citām labām lietām, iekš šī iestādījuma varēja pasūtīt "Cūkgaļu alus mērcē".
Laiki mainās. Pat labie krogi nav tik pastāvīgi, kā to gribētos. Nu jau pat burvīgo "māsu" ne mazāk burvīgais pēctecis "Klosteris" (lai arī tieši tādu cūkgaļu tur vairs nevarēja dabūt, bija citas labas lietas) ir beidzis savu eksistenci. Skumji..


Bet, pat ja mēs nevaram atgriezt vecos labos laikus un vecos labos krogus, varu vismaz mēģināt uzburt ko līdzīgu vecajai labajai cūkgaļai alus mērcē.
Kā jau man tas parasti gadās, recepte ir brīva improvizācija par tēmu cūkgaļa, alus un sīpoli.