Šeit esmu nedaudz papildnājusi oriģinālo pamatrecepti.
2012. gada 3. jūl.
Sautēta vista baltajā mērcē
Līdzīgā veidā vistu sautēja mana mamma, kad es biju maza. Viens no vienkāršākajiem un tajā pašā laikā, manuprāt, garšīgākajiem vistas pagatavošanas veidiem.
Šeit esmu nedaudz papildnājusi oriģinālo pamatrecepti.
Šeit esmu nedaudz papildnājusi oriģinālo pamatrecepti.
2012. gada 22. jūn.
Bole
Bole ir ļoti labs un vasarīgs dzēriens. Viegla un spirdzinoša, bet tajā pašā laikā arī viltīga un alkoholiska.
Pirmo boli es pagatavoju uz savu 18. dzimšanas dienu, recepti atradu kaut kādā padomjlaiku viesu uzņemšanas grāmatā.
Ir pagājušas jau daudzas dzimšanas dienas, bet šis dzēriens nav pametis svinību galdu.
Pirmo boli es pagatavoju uz savu 18. dzimšanas dienu, recepti atradu kaut kādā padomjlaiku viesu uzņemšanas grāmatā.
Ir pagājušas jau daudzas dzimšanas dienas, bet šis dzēriens nav pametis svinību galdu.
2012. gada 10. jūn.
Latvian paella ^^
Kā gan var iedomāties dzīvošanu Spānijā, nepamēģinot pagatavot kaut ko līdzīgu paeljai. Teši "kaut ko līdzīgu", jo lai arī šim ēdienam ir vairāki nepārkāpjami pagatavošanas noteikumi, mēs atļāvāmies gluži vienkārši tos neievērot. :) Ne mums bija īstais paeljas cepināšanas trauks, ne tik daudz laika vai pacietības, kā būtu vajadzīgs pareizajai paeljai.
Lai arī mana draudzene, kas piedalījās gatavošanas procesā, pa jokam šo ēdienu nosauca "Latvian paella", es labprātāk izvēlētos to dēvēt par "rīsi ar paeljas garšvielu un jūraszvēriem".
Lai arī mana draudzene, kas piedalījās gatavošanas procesā, pa jokam šo ēdienu nosauca "Latvian paella", es labprātāk izvēlētos to dēvēt par "rīsi ar paeljas garšvielu un jūraszvēriem".
2012. gada 25. maijs
Zemeņu jogurta kūka, bez cepšanas
Tā nu pavisam nejauki ir sanācis, ka mēs patreiz dzīvojam bez cepeškrāsns. Un līdz ar to daudzas kulinārās izvirtības iet gar degunu. Bet kūciņu tak šad tad tomēr vajag.
Var saukt mani par izlepušu, bet es cenšos izvairīties no veikalā nopērkamajiem konditorejas izstrādājumiem, galvenokārt to satura dēļ (dažām Latvijā nopērkamām kūkām var lasīt sastāvu: krējuma izstrādājums, vājpiena pulveris, olu pulveris, utt. utjpr. Paldies par tādām kūkām!).
Tad nu bija jādomā, kādu kūku gatavot, lai tam nebūtu nepieciešama cepeškrāsns.
Manā bērnībā vecmāmiņa taisīja ļoti garšīgu biezpiena- želejas kūku ar selgas cepumu pamatnīti. Bet to atstāsim uz brīdi, kad atgriezīšos Latvijā.
Var saukt mani par izlepušu, bet es cenšos izvairīties no veikalā nopērkamajiem konditorejas izstrādājumiem, galvenokārt to satura dēļ (dažām Latvijā nopērkamām kūkām var lasīt sastāvu: krējuma izstrādājums, vājpiena pulveris, olu pulveris, utt. utjpr. Paldies par tādām kūkām!).
Tad nu bija jādomā, kādu kūku gatavot, lai tam nebūtu nepieciešama cepeškrāsns.
Manā bērnībā vecmāmiņa taisīja ļoti garšīgu biezpiena- želejas kūku ar selgas cepumu pamatnīti. Bet to atstāsim uz brīdi, kad atgriezīšos Latvijā.
2012. gada 9. maijs
Sparģeļi, apcepti un ar sieru
Sparģeļi ir vieni no tiem foršajiem, zaļajiem dārzeņiem, kas skaitās īpaši veselīgi, 1/2 pasaulei nezinkāpēc negaršo, savukārt man patīk un pat ļoti.
Pie tam, tie ir vienkārši un ātri pagatavojami, kā arī labi izmantojami kā piedeva pie dažādiem ēdieniem.
Protams, sparģeļus var pasniegt arī kā pamatēdienu, izmantojot dažādas viltīgākas receptes, nekā tā, ko es šeit šoreiz grasos aprakstīt.
Pie tam, tie ir vienkārši un ātri pagatavojami, kā arī labi izmantojami kā piedeva pie dažādiem ēdieniem.
Protams, sparģeļus var pasniegt arī kā pamatēdienu, izmantojot dažādas viltīgākas receptes, nekā tā, ko es šeit šoreiz grasos aprakstīt.
Abonēt:
Ziņas (Atom)