2012. gada 26. janv.

Borščs

Borščs ir viena no manām mīļākajām zupām. Ar noteikumu, ka tas ir īsts borščs, nevis blāva biešu zupele.
Protams, par to, kura ir patiesā boršča recepte, var stīdēties. Un katram savējā šķitīs tā īstākā.
Labāk nestrīdēšos, bet uzrakstīšu, kā to gatavoju es.


Pirms vairākiem gadiem, kad devos uz Ukrainu, cītīgi izjautāju vietējos pēc boršča gatavošanas noslēpumiem. Iegūtās receptes apvienoju un izveidoju savējo, ko parasti lietoju, vārot šo zupu.

2012. gada 7. janv.

Gandrīz vai gulašs no meža gaļas

Es negribētu pretendēt uz šī gaļas sautējuma lepnu nosaukšanu par gulašu, īsto un pareizo.
Tomēr, tā pagatavošanas veids ir balstīts uz vairākām gulaša receptēm, kuras atrastas interneta plašumos, saliktas kopā, izdalītas ar pašu skaitu, šis tas pielikts, šis tas atņemts, šis tas pamainīts produktu (ne)pieejamības dēļ, un pārējais ir gluži vienkārši improvizēts, tajā pašā laikā cenšoties pieturēties pie galvenās tēmas.


Oriģināli gulašu gatavo no liellopa gaļas, bet par cik bija tāda iespēja, es izmantoju meža gaļu.
Šo pašu, vai tam līdzīgu virumu var pagatavot arī no cūkas vai vistas gaļas.

2011. gada 27. dec.

Tumšā šokolādes kūka

Kā jau minēju ierakstā par Balto kūku, es mēdzu pārsvarā izmantot viena veida gaišo un viena veida tumšo biskvītu.
Gaišā biskvīta recepti esmu jau publicējusi, tagad kārta tumšajam.
Jāsaka, sākumā es baidījos no šajā receptē minētā salikuma: paniņas un eļļa, bet vienu reizi noriskēju un atklāju, ka rezultāts ir brīnišķīgs.


Šo kūku cepu jau kādu laiku atpakaļ, uz savas draudzenes dzimšanas dienu.
Arī recepti esmu publicējusi jau iepriekš, privātajā žurnālā, līdz ar to šis sanāk tāds kā reposts.

2011. gada 21. dec.

Svaigie asie ziemas veselības salāti

Ja aukstā ziemas vakarā rodas sajūta, ka saaukstēšanās tūlīt būs klāt, bet slimot nav vaļas, var palīdzēt smagā artilērija dabīgo vitamīnu veidā. Vienā no šādām reizēm es pagatavoju svaigos salātus, kuru sastāvā ir apvienoti visi man zināmie tautas līdzekļi slimības aizbiedēšanai.
Šie salāti ir ļoti stipri un asi. Iespējams, dažiem šāda kombinācija varētu šķist pārāk šerpa.

2011. gada 15. dec.

"Baltā kūka". Čempionāta uzvarētāja.

Vasaras beigās pa radio izdzirdēju, ka kulinārijas žurnāls Ievas Virtuve, sadarbībā ar kompāniju Gemoss, organizē Latvijā pirmo (oficiālo un plašāk reklamēto) kūku cepšanas čempionātu tiem, kuri nav profesionāli konditori.
Uzreiz nolēmu, ka vajadzētu piedalīties.


Liels bija mans prieks, kad pēc kāda laika saņēmu telefona zvanu un uzaicinājumu piedalīties finālā.
Vēl lielāks, kad kļuvu par čempionāta uzvarētāju!